Skip to content

Hungarian

ERDI

Üdvözöljük az ERDI - Empowering the Regional Development and Innovations projekt weboldalán.

Az ERDI dióhéjban

Az európai országok gazdasági és társadalmi kihívásokkal küzdenek. A vidéki régiókat negatívan érintik a csökkenő gazdaság, a munkanélküliség és a migráció. Az ERDI igyekszik megoldást találni ezekre a problémákra a biogazdasági ismeretekkel rendelkezők és a témában jártas vállalkozások számának növelésével. Az ERDI projekt további célja, hogy a diplomások könnyebben elhelyezkedjenek így a regionális gazdasági területek még inkább versenyképesek legyenek.

A biogazdaság területén az ERDI a fenntartható, de jövedelmező megújuló természeti erőforrások közül az energia és a mezőgazdaság irányait célozza. Biogazdaság egyik növekvő ágazat Európában. Az ERDI egy olyan eszköz, ami segíti a fenntartható és inkluzív gazdasági növekedést és a munkahelyteremtést. Azonban a biogazdasági szektor is szenved a szakképzett munkaerő hiányától, valamint még mindig túl kevés a működő üzleti modell.

Az ERDI célja egy nemzetközi, multidiszciplináris hálózat kialakítása oktatási intézmények és vállalkozások között. Az ERDI fejleszti a diákok és a többi érintett szaktudását a biogazdaság területén és támogatja a multi-kulturális és transzverzális készségeket. Az ERDI elősegíti továbbá a nemzetközi oktatást, fejlődést valamint hidakat épít az érdekelt felek közötti különböző szinteken és régiókban. Az ERDI javítja a felsőoktatási intézmények nyitottságát és elérhetőségét az innovatív digitális oktatási anyagok segítségével.

Az ERDI partnerség

Az ERDI konzorcium egy kiváló kombinációja a különböző európai partnerek által képviselt szakértelemnek és a kompetenciáknak a projekt megvalósítása érdekében. A partnerség innovatív; a felsőoktatási intézmények egyesítik a multidiszciplináris hálózat feltárását a biogazdaság területén, valamint az oktatást és a regionális fejlődés különböző távlatait és szakterületeit úgy, mint adminisztráció, mezőgazdaság, üzleti ismeretek, gazdasági ismeretek, európai jog, regionális fejlesztés, megújuló energiaforrások és szociális kérdések. Az ERDI-hez kapcsolódó cégek (working life partners - WLP) a felsőoktatási intézmények partnereiként változatos tapasztalattal rendelkeznek több területen: gazdasági, civil szféra, a politikai döntéshozatal és tanácsadás). A projektben résztvevő felsőoktatási intézményekhez tartozik egy-egy céges partner, akik külön-külön kerültek kiválasztásra. A konzorcium másik innovatív eleme a kanadai partnerek által hozzáadott érték. Megosztják az üzleti modelljeiket, és új, potenciális piacokat kínálnak az európai vállalkozások számára. Továbbá az ERDI támogatója az Észak-Karélia Regionális Tanácsa (North Karelia Regional Council) társult partnerként, ami támogatja a projekt disszeminációs tevékenységét. ERDI partnerek listája

projekt-csapat-hu

Az ERDI projektcsapat alapvető elve, hogy felhasználja a korábbi tapasztalatokat, eredményeket és innovációkat annak érdekében, hogy megoldja a felvetett problémáit. Az ERDI csapatra jellemző a magasszintű tapasztalat, szaktudás, elkötelezettség és bizalom, amit jól alátámasztanak a korábbi együttműködések eredményei. A konzorcium tagjai együtt, egymást segítve és kiegészítve a lehető legjobb módon tudják növelni a végzettek foglalkoztatási arányát és regionális, nemzeti, sőt nemzetközi biogazdasággal foglalkozó cégek számát.